De vakantie zit erop! Het werk roept weer. Juist die gedachte beklemt……

en dat na heerlijke weken van vakantie. De mooie wandelingen, de inspirerende omgeving, het lekkere eten. Volop genieten! Even leek er geen eind aan te komen.  Heerlijk vrij, nergens over in zitten.

arbeidsconflict of ziekmelden

Hoe nu verder?

Echter, de reis zit erop en nu eenmaal thuis begint het “normale” leven weer en het geweldige gevoel vervaagt. De vakantie lijkt meer en meer op een roes. Ook het knagen zit er weer, het piekeren, het woelen in de nacht……maandag aanstaande weer werken. Buikpijn bij het horen van de naam van het bedrijf. En bij de naam van die collega des te meer. Die collega, die het werken zo lastig maakt. Ineens lijkt het allemaal erg kort geleden. Die verwerpende blikken, die aantijgende woorden. Een goed gesprek leek zinloos, niet bereikbaar.

 

 

Wel honderd scenario’s van hoe er onderuit te kunnen komen gaan dan weer over in gedachten hoe het op te kunnen lossen. Hoe het werken werkbaarder te kunnen maken. Al die goed bedoelde adviezen, mochten ook niet baten. Of toch ziekmelden? Dreigt er daarmee een arbeidsconflict?

Herkent u dit? Dan zou mediation u kunnen helpen! Hoe?

Een succesvolle mediation start met een intake gesprek, afzonderlijk of gezamenlijk met elke partij. Daarna volgt een gesprek met beide partijen (eventueel na toestemming vergezeld van een adviseur) aan tafel. Als mediator zorgt Objektif Mediation & Training voor ruimte voor ieders verhaal, de juiste sfeer en duidelijke afspraken vooraf. De spelregels (zoals geheimhouding) leggen we vast in een mediation overeenkomst. U krijgt in dit proces (tijdens één of meerdere bijeenkomsten) mogelijkheden aangereikt, waarmee u samen tot werkbare afspraken komt. Samen komt u meestal tot oplossingen en afspraken, die worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst Wilt u uw arbeidsconflict oplossen met een werkbare oplossing? Neem dan contact op met Objektif Mediation & training.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *