In conflict? Neem een mediator!

ik sleep jou voor de mediator
In conflict? Neem een Mediator!
Velen hebben inmiddels de weg naar een mediator gevonden. Een hele andere manier om problemen op te lossen. Zij bepalen namelijk zelf hoe lang en hoe het proces verloopt. Zonder proceskosten. Daarmee blijft de relatie met de ander bewaard. Hoe? Omdat partijen zelf oplossingen vinden waar zij lang en gelukkig mee kunnen leven.

Dat is anders dan een rechter die de oplossing bepaalt! Dat gaat vaak onbedoeld nog meer ten koste van de relatie, het wordt groter, kostbaarder en vaak jarenlang slepend! Meestal met de inzet om het gelijk te halen. En wat, als de uitspraak niet overeenkomt met de verwachting?
Een conflict komt vaak niet uit de lucht vallen. Meestal gaat hier een periode aan vooraf. Soms was het van meet af aan voelbaar. Soms ook niet en begon alles veelbelovend. Dan is daar zo ineens een conflict. Het hoeft niet uit de hand te lopen! Met een mediator komt wat er speelt op tafel, worden belangen inzichtelijk gemaakt en kunnen oplossingen worden overwogen. Er ontstaat ruimte om richting te geven aan de uitkomst en een oplossing.

Een mediator doet een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de partijen. Wat partijen zelf bedenken levert immers bijna altijd een uitkomst op waar beide partijen een win-win in ervaren. Dat is een andere manier van denken. De mediator maakt gebruik van de kennis van de partijen. Daarin schuilt het geheim en het succes van mediation. Wilt u weten of de mediator u in uw situatie kan helpen? Op www.objektif.nl vindt u meer informatie en direct contact opnemen dat kan natuurlijk ook. Via email info@objektif.nl of telefonisch 06-42950732.
Objektif helpt u graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *