Plezier en lol op je werk!

geluk en werkPlezier en lol op je werk, mag het ook gezellig en leuk zijn?

Heb jij lol in je werk en werk jij met plezier samen met je collega’s? Dan is de kans groot dat jij één van de één derde werkende geluksvogels bent. Je krijgt energie van je werk en dat straal je uit. Werken maakt jou gelukkig en dat heeft een positief effect op je gezondheid. Gelukkige mensen blijken gezonder te zijn, niet allerminst doordat ze zich gezonder en vitaler voelen. Je kunt meer stresssituaties aan en als het wat stroever loopt, kun je het nét even makkelijker handelen. Met het vooruitzicht van langer werken heeft gelukkig werken meer invloed op gezondheid en de beleving van je gezondheid.

 

Wat als je nu even niet zo gelukkig werkt? Dan behoor jij tot de twee derde van de werkers welke werken niet zo leuk vindt. Je werkt naar behoren, echter je beleeft er weinig of geen plezier aan. Accepteer je dat of wil je de bakens verzetten? Immers, het zoeken naar geluk in je werk heeft voor jou een beloning in het vooruitzicht! Dat is de kans op een toenemende goede gezondheid. Helemaal nu we langer gaan werken heeft de manier waarop jij je werkt beleeft ook een grotere invloed hierop. Hoe wordt gelukkig werken dan bereikbaar, als dat er even voor jou even niet in zit?

Je zou jezelf bijvoorbeeld de volgende vragen kunnen stellen:

  • Weet jij waar je organisatie naar toe wil en wat jij eraan kunt doen om hierin bij te dragen?
  • Houdt je werkomgeving jou op de hoogte over wat er speelt?
  • Kun en mag jij hierin meedenken? Jij weet immers het beste hoe het werkt voor jou!
  • Of knelt de samenwerking en is er bijvoorbeeld geen goede werkverdeling?
  • Wordt jij gewaardeerd voor je inzet en je werk?

Weet je op dit soort vragen wel het antwoord, echter voel je je niet gelukkig met de uitkomst?

Ga voor jezelf dan eens na of je voldoende veiligheid ervaart om dit bespreekbaar te maken. Welke vragen zou je aan wie kunnen stellen. Krijg je het dan niet op tafel? En wil je dat het jouw geluk niet langer in de weg staat? Dan zou hulp van een onafhankelijke derde, een bemiddelaar, jou precies die ruimte kunnen bieden opdat je de weg kunt gaan vrijmaken.

Wat zijn de voordelen van het bespreekbeer maken, met of zonder hulp van derden?

Allereerst zorg jij zelf voor helderheid en duidelijkheid. Je komt een hoop te weten over de relatie tussen jou en de ander. Je weet direct waar je aan toe bent. Wat ook kan gebeuren is dat maskers vallen en de ware aard van een persoon naar boven komt. Dit kan natuurlijk negatief, maar ook positief zijn. Naast de ander, leer je ook jezelf kennen en weet je beter waar je grenzen liggen.

Wat kan een mediator doen als de situaties lastiger ligt?

De inzet van Objektif is dat wat er speelt op tafel komt. Vaak komen onderliggende problemen aan de oppervlakte. Als mediator zorgt Objektif Mediation & Training voor ruimte voor ieders verhaal, de juiste sfeer en duidelijke afspraken. Dan worden belangen inzichtelijk gemaakt en kunnen oplossingen worden overwogen. Er ontstaat ruimte om richting te geven aan de uitkomst en een oplossing voor alle partijen.

Objektif doet een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van jou en de andere partij. Wat jij samen met de andere partij zelf kan bedenken levert immers bijna altijd een uitkomst op waar beide een win-win in ervaren. Dat is een andere manier van denken. Daarom maakt de mediator gebruik van de kennis van de mensen aan tafel, de partijen zelf. Daarin schuilt het geheim en het succes van mediation. Wil je weten of mediation jou in jouw situatie kan helpen? Direct contact opnemen met Objektif kan dan natuurlijk ook. Via email info@objektif.nl of telefonisch 06-42950732.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *